Prima / Reprezentantul institului european polonez de activitati international a vizitat Gagauzia
07.09.2010
Reprezentantul institului european polonez de activitati international a vizitat Gagauzia
 

Conducătorul autonomiei găgăuze- Mihail Formuzal a avut o întîlnire cu coordonatorul  relațiilor bilaterale al Institutului European Polonez de activități internaționale- domnul Lucașem Adamski.

Scopul vizitei d-lui Adamski a fost să aibă o discuție cu bașcanul Găgăuziei privind situația internă și externă a autonomiei, problemele din regiune şi provocările cu care se confruntă Găgăuzia. După cum a remarcat Mihail Formuzal, aceasta este prima vizită a d-lui Adamski  în Găgăuzia.  Data viitoare, el intenționează  să viziteze așezările din autonomie unde au fost realizate diverse proiecte cu Ambasada Poloniei din Moldova. Bașcanul Găgăuziei a spus că autoritățile autonomiei au stabilit relații foarte bune cu ambasadorul polonez din Moldova- K. Suprovici , căruia cu părere de rău i s-a încheiat misiunea diplomatică. Cu ajutorul  lui au fost inițiate și realizate o mare parte din proiecte.

”Sperăm ca noul ambasador polonez care a venit recent în Moldova să suțină în același mod autonomia găgăuză”,- a accentuat domnul Formuzal.

După cum a menționat Lucașem Adamski, reuniunea a avut ca rezultat un schimb fructuos de opinii cu privire la proiectele de dezvoltare ale Găgăuziei şi la cooperarea,atât la nivel interstatal cît şi la nivel privat.

 Prima / Reprezentantul institului european polonez de activitati international a vizitat Gagauzia
Tel. +373 (298) 2-46-36; +373 (298) 2-12-22
Fax +373 298 2-20-34
str. Lenin, 196, mun. Comrat, UTA Gagauzia, Republica Moldova
Email: bashkanat@mail.ru
Copyright © 2019 Comitatul Executiv al Găgăuziei, Unitatea teritorial autonomă Găgăzia în cadrul Republicii Moldova
Toate Drepturile Rezervate
Tipărire