Prima / Control la construcția blocului chirurgical din Comrat
16.06.2010
Control la construcția blocului chirurgical din Comrat
 

Pe 10 iunie, Guvernatorul adjunct al Găgăuziei,  Valeriu Ianioglo, a vizitat blocul de chirurgie a Spitalului Central Judeţean din Comrat. El a fost însoţit de reprezentanţii serviciilor de resort al Comitetului executiv, de conducătorul "Curţii de judecată A - Kon"  V. Croitor, şi de liderul companiei de constructii «Prima Fekir», I.Cebanica.

Au fost discutate probleme legate de clădirile aflate în construcţie, inclusiv şi despre  construcţia unui lift dedicat. A fost luată decizia de a finaliza activitatea liftului timp de două săptămâni. De asemenea,s-a accentuat nevoia de a  finaliza construcţia acoperişurilor, instalarea ferestrelor şi a panourilor de perete înainte de vremea rece."Curtea de judecată A - Kon" s-a obligat să ţină sub controlul ei finanţarea obiectelor.

Construirea clădirii chirurgicale a fost începută încă înainte de prăbuşirea Uniunii Sovietice, dar apoi, din cauza lipsei finanţelor, construcţia a fost oprită.

Timp de douazeci de ani, conducerea raionului  reîncepea activitatea construcţiei, dar de fiecare dată au fost forţaţi să se oprească din cauza lipsei unui sprijin real din partea Centrului. Anul trecut, Comitetul Executiv a obţinut o alocare de 5000 lei, din partea noului Guvern al Republicii Moldova, pentru a continua construirea.

Aceste fonduri sunt planificate pentru finalizarea şi montarea lucrările de construcţie.

Prima / Control la construcția blocului chirurgical din Comrat
Tel. +373 (298) 2-46-36; +373 (298) 2-12-22
Fax +373 298 2-20-34
str. Lenin, 196, mun. Comrat, UTA Gagauzia, Republica Moldova
Email: bashkanat@mail.ru
Copyright © 2020 Comitatul Executiv al Găgăuziei, Unitatea teritorial autonomă Găgăzia în cadrul Republicii Moldova
Toate Drepturile Rezervate
Tipărire